Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z czerwonych pomidorów z cebulką do słoików

Sałatka z czerwonych pomidorów z cebulką do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 427

Dodano:

Odsłon: 2814

Smak pomidorków zachowany w słoikach zapraszam pom przepis.

Składniki

  • Pomidory 3 kg
  • cebula 5 dużych
  • sól 0,5 łyżeczki do nasolenia cebuli
  • woda 1 litr
  • ocet10 % 100 ml
  • sól 1 łyżka do zalewy
  • cukier 4 łyżki
  • goździki 3 na słoik
  • kminek cały 0,5 łyżeczki na słoik
  • gorczyca ziarna 0,5 łyżeczki na słoik
  • liść laurowy 1 do słoika
  • olej 1łyżka do każdego słoika
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z czerwonych pomidorów z cebulką do słoików

Przygotowanie

  1. Cebulę kroje w pól plastry i sole pól łyżeczki soli odstawiam na 30 minut by zmiękła ,na przemian układam warstwy cebuli i pomidorów krojonych na bieżąco w plasterki wycinam twarde części .

  2. N a zalewę zagotowuję 1 litr wody z octem solą i cukrem , do każdego słoika daję 1 liść laurowy ,05 łyżeczki kminku i gorczycy ,3 goździki i łyżkę oleju zalewam gorącą zalewą i zakręcam mokre ranty wycieram w razie potrzeby .

  3. Gotową sałatkę z pomidorów pasteryzuję na mokro 15 minut i gorące słoiki odwracam do góry dnem do ostygnięcia .po dokładne wykonanie zapraszam na film

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń