Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty do słoików wspaniale pasuje do mięs czy ryby. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją z powodzeniem dodawać do domowej roboty hot dogów czy tacos. Sałatka jest delikatnie kwaśna i wyrazista, przyjemnie chrupka. Świetnie sprawdzi się zimą, kiedy brakuje świeżych warzyw. Dodatek papryczki chili nadaje przyjemnej pikanterii przełamanej nutą słodyczy. Wyraźny jest także aromat czosnku, jeśli jednak go nie lubisz – zmniejsz liczbę wykorzystywanych ząbków czosnku.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 97
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 47
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 92
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj. Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Słodkie papryki pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili bardzo drobno posiekaj. Marchewkę i ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie warzywa przenieś do dużej metalowej miski lub garnka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
Przygotuj zalewę. Wszystkie składniki zalewy umieść w garnku i doprowadź do wrzenia. Zalej mieszaniną warzywa i wymieszaj.
Sałatkę upakuj do wysterylizowanych wcześniej słoików. Mocno je zakręć i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 st. Celsjusza. Pasteryzuj przetwory przez ok. 15 minut. Następnie słoiki wyjmij i postaw ja na blat kuchenny do góry dnem. Sałatkę z kapusty do słoików przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.