Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane ogórki z kurkumą, smakują przepysznie a to wszystko zawdzięczamy aromatycznej przyprawie. Kurkuma to przyprawa, której właściwości od dawna wykorzystuje się w kuchni, jak również w medycynie. Właściwości kurkumy docenia się przede wszystkim w kuchni azjatyckiej.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4064
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4064
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry. 2. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wszystkie składniki: ogórki, marchew, cebulę, kurkumę, sól, mieszamy dokładnie w misce i odstawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok.
6. Po 2 godz. przekładamy warzywa do słoików.
Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy słoiki. 8. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C. 9. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
10. Gotowe, smacznego.