Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane ogórki z kurkumą, smakują przepysznie a to wszystko zawdzięczamy aromatycznej przyprawie. Kurkuma to przyprawa, której właściwości od dawna wykorzystuje się w kuchni, jak również w medycynie. Właściwości kurkumy docenia się przede wszystkim w kuchni azjatyckiej.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 35
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 35
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 92
Składniki
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry. 2. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wszystkie składniki: ogórki, marchew, cebulę, kurkumę, sól, mieszamy dokładnie w misce i odstawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok.
6. Po 2 godz. przekładamy warzywa do słoików.
Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy słoiki. 8. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C. 9. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
10. Gotowe, smacznego.