Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane ogórki z kurkumą, smakują przepysznie a to wszystko zawdzięczamy aromatycznej przyprawie. Kurkuma to przyprawa, której właściwości od dawna wykorzystuje się w kuchni, jak również w medycynie. Właściwości kurkumy docenia się przede wszystkim w kuchni azjatyckiej.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
1.Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy i kroimy w grubsze plastry. 2. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. 3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wszystkie składniki: ogórki, marchew, cebulę, kurkumę, sól, mieszamy dokładnie w misce i odstawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok.
6. Po 2 godz. przekładamy warzywa do słoików.
Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy słoiki. 8. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C. 9. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
10. Gotowe, smacznego.