Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna sałatka z ogórkami i papryką, idealna jako dodatek do mięsa.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8554
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 368
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4939
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8554
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 368
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5225
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4939
Składniki
Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w grubsze plastry. 2. Czosnek obieramy, drobno kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w krążki. 3. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki. 4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wszystkie składniki: ogórki, czosnek, marchew, cebulę, paprykę, sól, mieszamy dokładnie w misce i odstawiamy na 2 godziny żeby puściły sok.
6.Po 2 godz. przekładamy warzywa do słoików. 7. Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach i szczelnie zamykamy słoiki. 8. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C. 9. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
10. Gotowe, smacznego.