Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna sałatka z ogórkami oraz papryką, idealna, jako dodatek do mięsa w aromatycznej przyprawie.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
1. Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w podłużne plastry. 2. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski.
3. Czosnek obieramy, cebulę obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie słoika.
4.Następnie układamy w słoikach ogórki oraz paprykę..
5. Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach, dodajemy pieprz, gorczyce oraz ziele angielskie i szczelnie zamykamy słoiki. 6. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C. 7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.
7. Gotowe, smacznego.