Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z ogórkiem i papryką

Sałatka z ogórkiem i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1100 Ocena: 13697

Dodano:

Odsłon: 3016

Prosta do przygotowania a zarazem bardzo smaczna sałatka z ogórkami oraz papryką, idealna, jako dodatek do mięsa w aromatycznej przyprawie.

Składniki

  • Składniki: :
  • 10 kg ogórków
  • 2 kg papryki czerwonej
  • Składniki na zalewę:
  • 3 szk. cukru
  • 20 szk. wody
  • 4 szk. octu 10%
  • 6 łyżek soli
  • 1 opakowanie kurkumy
  • Składnik do każdego słoika
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 plastry cebuli
  • ½ łyżeczki gorczycy
  • 3 ziarna pieprzu
  • 3 ziarna ziela angielskiego
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z ogórkiem i papryką

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w podłużne plastry.
    2. Paprykę myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w podłużne paski.

  2. 3. Czosnek obieramy, cebulę obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie słoika.

  3. 4.Następnie układamy w słoikach ogórki oraz paprykę..

  4. 5. Składniki na zalewę gotujemy, po ugotowaniu zalewamy warzywa w słoikach, dodajemy pieprz, gorczyce oraz ziele angielskie i szczelnie zamykamy słoiki.
    6. Pasteryzujemy w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 °C.
    7. Słoiki wyjmujemy dopiero aż piekarnik ostygnie, nie wolno w tym czasie otwierać drzwiczek. Następnie odwracamy słoiki do góry dnem i studzimy. Po ostudzeniu możemy ułożyć w spiżarce.

  5. 7. Gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń