Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja winnej sałatki ogórkowej z marchewką.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1529
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1529
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Składniki
Ogórki, cebulę i marchew szatkuję na plastry tarczą robota kuchennego.
Plastry ogórków i cebuli posypuję solą, mieszam i pozostawiam na 4 godziny.
Następnie odlewam powstały sok. Dodaję plastry marchewki i pokrojone liście selera. Dokładnie mieszam.
Do warzyw wlewam miód, ocet i olej. Dokładnie mieszam. Nakładam do słoiczków ( zalewa powinna przykrywać warzywa)i zakręcam.
Napełnione słoiki ustawiam w garnku do pasteryzacji, nalewam zimną wodę do 3/4 wysokości i pasteryzuję 15 minut od zagotowania.
Sprawdzam czy wszystkie słoiki dobrze się zamknęły i wynoszę w chłodne miejsce.