Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja winnej sałatki ogórkowej z marchewką.
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5910
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 351
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 560
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 745
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1180
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 5910
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 351
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 560
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 745
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1180
Składniki
Ogórki, cebulę i marchew szatkuję na plastry tarczą robota kuchennego.
Plastry ogórków i cebuli posypuję solą, mieszam i pozostawiam na 4 godziny.
Następnie odlewam powstały sok. Dodaję plastry marchewki i pokrojone liście selera. Dokładnie mieszam.
Do warzyw wlewam miód, ocet i olej. Dokładnie mieszam. Nakładam do słoiczków ( zalewa powinna przykrywać warzywa)i zakręcam.
Napełnione słoiki ustawiam w garnku do pasteryzacji, nalewam zimną wodę do 3/4 wysokości i pasteryzuję 15 minut od zagotowania.
Sprawdzam czy wszystkie słoiki dobrze się zamknęły i wynoszę w chłodne miejsce.