Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja winnej sałatki ogórkowej z marchewką.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 77
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40714
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3443
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 77
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40714
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3443
Składniki
Ogórki, cebulę i marchew szatkuję na plastry tarczą robota kuchennego.
Plastry ogórków i cebuli posypuję solą, mieszam i pozostawiam na 4 godziny.
Następnie odlewam powstały sok. Dodaję plastry marchewki i pokrojone liście selera. Dokładnie mieszam.
Do warzyw wlewam miód, ocet i olej. Dokładnie mieszam. Nakładam do słoiczków ( zalewa powinna przykrywać warzywa)i zakręcam.
Napełnione słoiki ustawiam w garnku do pasteryzacji, nalewam zimną wodę do 3/4 wysokości i pasteryzuję 15 minut od zagotowania.
Sprawdzam czy wszystkie słoiki dobrze się zamknęły i wynoszę w chłodne miejsce.