Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja winnej sałatki ogórkowej z marchewką.
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 242
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2645
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 74
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 242
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2645
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 74
Składniki
Ogórki, cebulę i marchew szatkuję na plastry tarczą robota kuchennego.
Plastry ogórków i cebuli posypuję solą, mieszam i pozostawiam na 4 godziny.
Następnie odlewam powstały sok. Dodaję plastry marchewki i pokrojone liście selera. Dokładnie mieszam.
Do warzyw wlewam miód, ocet i olej. Dokładnie mieszam. Nakładam do słoiczków ( zalewa powinna przykrywać warzywa)i zakręcam.
Napełnione słoiki ustawiam w garnku do pasteryzacji, nalewam zimną wodę do 3/4 wysokości i pasteryzuję 15 minut od zagotowania.
Sprawdzam czy wszystkie słoiki dobrze się zamknęły i wynoszę w chłodne miejsce.