Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja winnej sałatki ogórkowej z marchewką.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ogórki, cebulę i marchew szatkuję na plastry tarczą robota kuchennego.
Plastry ogórków i cebuli posypuję solą, mieszam i pozostawiam na 4 godziny.
Następnie odlewam powstały sok. Dodaję plastry marchewki i pokrojone liście selera. Dokładnie mieszam.
Do warzyw wlewam miód, ocet i olej. Dokładnie mieszam. Nakładam do słoiczków ( zalewa powinna przykrywać warzywa)i zakręcam.
Napełnione słoiki ustawiam w garnku do pasteryzacji, nalewam zimną wodę do 3/4 wysokości i pasteryzuję 15 minut od zagotowania.
Sprawdzam czy wszystkie słoiki dobrze się zamknęły i wynoszę w chłodne miejsce.