Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ogórków z curry
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2684
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7048
Polecam.
Odsłon: 162
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5420
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2684
Składniki
Ogórki myjemy, nie obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy 2 łyżki soli do przetworów, mieszamy i odstawiamy na 6h.
Sok z ogórków zlewamy do garnka, dodajemy ocet i cukier, zagotowujemy. Zalewamy ogórki, dodajemy olej, curry i pokrojony w plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy na 12h.
Ogórki przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min i gotowe.