Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ogórków z curry
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6123
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 156
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6123
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 156
Składniki
Ogórki myjemy, nie obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy 2 łyżki soli do przetworów, mieszamy i odstawiamy na 6h.
Sok z ogórków zlewamy do garnka, dodajemy ocet i cukier, zagotowujemy. Zalewamy ogórki, dodajemy olej, curry i pokrojony w plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy na 12h.
Ogórki przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min i gotowe.