Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z ogórków z curry
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Ogórki myjemy, nie obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy 2 łyżki soli do przetworów, mieszamy i odstawiamy na 6h.
Sok z ogórków zlewamy do garnka, dodajemy ocet i cukier, zagotowujemy. Zalewamy ogórki, dodajemy olej, curry i pokrojony w plasterki czosnek. Mieszamy i odstawiamy na 12h.
Ogórki przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min i gotowe.