Przetwory Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Obrać ogórki ze skórki.Poszatkować na tarce do ogórków lub pokroić w cienkie plasterki.
Dodać cukier,ocet,olej-wszystko razem wymieszać.Zostawić na 2-3 godziny.
Po tym czasie dodać resztę składników i wymieszać.
Nakładać do słoików i zalać zalewą,w której były.
Od momentu zagotowania wody gotować 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

alutka50 21 września 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam, pycha!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Mamuska666 01 września 2011Zgłoś do usunięcia
deleted0 Kto głosował? | Odpowiedz

hela43 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Ja robię taką samą sałatkę jest pyszna tylko ja nie obieram ogórków . Polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Befado 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
ja daję do smaku według siebie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Jestem w trakcie robienia tej sałatki i mam dylemat ile dodać cukru i soli. Proszę o odpowiedź.)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Befado 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Na pewno spróbuję tak zrobić.1 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 01 sierpnia 2011Zgłoś do usunięcia
Robię podobną. Połowę ogórków obieram , a połowę zostawiam w skórce. Pozdrawiam :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Sałatka prosta i pewnie bardzo dobra. A co byś powiedziała na to, żeby nie obierać ogórków? Myślę , że będzie prezentowała się jeszcze ładniej.Zrobię na zimę)1 Kto głosował? | Odpowiedz

paola1984 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Robię taką samo sałatkę, ale zamiast czosnku dodaję cebulę.0 Kto głosował? | Odpowiedz