Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu i bardzo dobra do obiadu jak i na przekąskę :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16420
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5269
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11949
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16420
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5269
Składniki
Ogórki pokroić wraz ze skórką w plastry, tak samo pokroić pozostałe warzywa. Dodać 2 łyżki soli i odstawić
Zrobić zalewę -ostudzić, dodać do ogórków+ olej, wymieszać i odstawić na 2godz.od czasu do czasu mieszając.
Po 2godz. wkładać do słoików i zalać ogórki zalewą (ja robię zalewę z podwójnej porcji, lepiej żeby mi zalewy zostało niż by miało zabraknąć;) Pasteryzować od momentu zagotowania 7min.
SMACZNEGO!!