Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna i słodka.Idealna do wędlin i ziemniaków.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Ogórki i marchew obrać ze skórki,opłukać i pokroić w plasterki.Cebulę obrać z łusek,opłukać i pokroić w piórka.Wszystko razem przełożyć do dużej miski.Dodać sól,razem wymieszać i odstawić na 30 minut.Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do dużego czystego garnka.
Do małego garnka wsypać cukier.Dodać olej i ocet.Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować.Gorącą zalewę wlać do garnka z ogórkami i razem dokładnie wymieszać.Gotową sałatkę przełożyć do czystych i suchych słoików. Dokładnie zakręcić i pasteryzować 15 minut.Ostudzić.Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy.