Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z ogórków na kolorowo

Sałatka z ogórków na kolorowo

Autor:

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 1573

Dodano:

Odsłon: 2561

Jest pyszna i słodka.Idealna do wędlin i ziemniaków.

Składniki

  • 5 kg ogórków
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 kg marchwi
  • 5 pełnych łyżek soli
  • Zalewa:
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki octu 10%
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z ogórków na kolorowo

Przygotowanie

  1. Ogórki i marchew obrać ze skórki,opłukać i pokroić w plasterki.Cebulę obrać z łusek,opłukać i pokroić w piórka.Wszystko razem przełożyć do dużej miski.Dodać sól,razem wymieszać i odstawić na 30 minut.Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do dużego czystego garnka.

  2. Do małego garnka wsypać cukier.Dodać olej i ocet.Wszystko razem dokładnie wymieszać i zagotować.Gorącą zalewę wlać do garnka z ogórkami i razem dokładnie wymieszać.Gotową sałatkę przełożyć do czystych i suchych słoików. Dokładnie zakręcić i pasteryzować 15 minut.Ostudzić.Wynieść do ciemnej i zimnej piwnicy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń