Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczna sałatka w słoiku z zalewą słodko kwaśną. Idealna jako dodatek do dań.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4448
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31762
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4448
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31762
Składniki
Zalewa: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, studzimy.
Ogórki obieramy ze skórki i szatkujemy na plastry, cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
Zalewamy zimną zalewą, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny żeby składniki się przegryzły i zmiękły.
Po dwóch godzinach mieszamy i wkładamy do słoików. Pozostałym sokiem zalewamy po równo każdy słoik. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody.
Po pasteryzacji wyjmujemy słoiki i odwracamy do góry dnem, studzimy.
Ostudzone słoiki odwracamy wieczkiem do góry, jeżeli dobrze się pozamykały, wynosimy je do piwnicy. Smacznego!!!