Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo smaczna sałatka w słoiku z zalewą słodko kwaśną. Idealna jako dodatek do dań.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7994
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3426
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 621
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7994
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3426
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 621
Składniki
Zalewa: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, studzimy.
Ogórki obieramy ze skórki i szatkujemy na plastry, cebulę obieramy i kroimy w piórka, czosnek kroimy w plasterki, papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
Zalewamy zimną zalewą, mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny żeby składniki się przegryzły i zmiękły.
Po dwóch godzinach mieszamy i wkładamy do słoików. Pozostałym sokiem zalewamy po równo każdy słoik. Pasteryzujemy 15 minut od momentu wrzenia wody.
Po pasteryzacji wyjmujemy słoiki i odwracamy do góry dnem, studzimy.
Ostudzone słoiki odwracamy wieczkiem do góry, jeżeli dobrze się pozamykały, wynosimy je do piwnicy. Smacznego!!!