Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z dodatkiem miodu do zalewy jest wyśmienita w smaku. To nie tylko dodatek do obiadu ale i smaczna przekąska na imprezy.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 150
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15532
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 154
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 110
Składniki
Ogórki po umyciu poszatkować w plastry, marchew w cienkie plastry, cebulę w piórka. Wszystkie składniki do miski i dobrze wymieszać. Na dno każdego słoika wsypać gorczycę i włożyć sałatkę lekko upychając.
Zagotować w rondelku wodę, ocet, sól i cukier. Zdjąć z ognia i dodać miód i wymieszać. Gorącą zalewę wlać do słoików. Przetrzeć suchym ręcznikiem papierowym brzegi słoików i nakrętki. Słoiki zamknąć. Wstawić do dużego rondla wyłożonego ściereczką w którym jest nalana ciepła woda ( do wysokości 3/4 słoików) i gotować 8 min od zagotowania.