Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w plastry. Cebule obrać i pokroić w piórka. Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Ząbki czosnku pokroić w plasterki. Por obrać z wierzchnich liści i pokroić. 2 papryki czerwone i 1 paprykę zieloną umyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Pokrojone warzywa włożyć do dużej miski i wymieszać. Następnie dodać 1 szklankę octu, 1 szklankę cukru, 1 szklankę oleju, 2 łyżki soli, 10 ziarenek pieprzu czarnego oraz 10 ziarenek ziela angielskiego i znowu dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę przykryć ściereczką i odstawić na całą noc.
Przygotowaną sałatkę układać w słoiki i mocno zakręcać. Pasteryzować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Po pasteryzacji słoiki przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia. (lub pozostawić do ostygnięcia w garnku przykrytym pokrywką) Gotową sałatkę ogórkową przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego!