Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2361
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 180
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2361
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 190
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 180
Składniki
Ogórki obrać i pokroić w plastry. Cebule obrać i pokroić w piórka. Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Ząbki czosnku pokroić w plasterki. Por obrać z wierzchnich liści i pokroić. 2 papryki czerwone i 1 paprykę zieloną umyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.
Pokrojone warzywa włożyć do dużej miski i wymieszać. Następnie dodać 1 szklankę octu, 1 szklankę cukru, 1 szklankę oleju, 2 łyżki soli, 10 ziarenek pieprzu czarnego oraz 10 ziarenek ziela angielskiego i znowu dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatkę przykryć ściereczką i odstawić na całą noc.
Przygotowaną sałatkę układać w słoiki i mocno zakręcać. Pasteryzować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Po pasteryzacji słoiki przykryć ściereczką i zostawić do ostygnięcia. (lub pozostawić do ostygnięcia w garnku przykrytym pokrywką) Gotową sałatkę ogórkową przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego!