Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatek na zimę nigdy dość
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 182
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 182
Składniki
1. papryke czyścimy z nasion, kroimy w kostkę lub paski, cebulę obieramy kroimy w półplastry, papryke i cebulę zasypujemy łyzką soli, odstawiamy na 90 min, 2. marchew obieramy, kroimy w plastry, gotujemy w lekko osolonej wodzie 3 min, odcedzamy, 3. pieczarki obieramy, kroimy, gotujemy w lekko zakwaszonej i osolonej wodzie ok 5 min, odcedzamy, 4. paprykę i cebule odciskamy z soku, mieszamy z marchewka i pieczarkami, 5. zagotować wodę na zalewę, dodać po kilka ziaren ziela i pieprzu oraz 2-3 liscie laurowe, dodać cukier chwilę pogotować, na koniec wlać ocet, 6. sałatkę zalać zalewą, odstawić na 30 min, spróbować, w razie donieczności doprawic, nakładać do słoików, zalać łyżeczką oleju, pasteryzować 15 min, smacznego