Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Śledzie ze śliwkami to jedno z tych dań, które od razu kojarzą nam się z Boży...
Odsłon: 91
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 61
Fasola z dynią i wędzonką jest daniem idealnym na ciemny, ponury listopad. Ar...
Odsłon: 45
Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...
Odsłon: 40
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1735
Składniki
Papryki myjemy,usuwamy gniazda nasienne,miąższ kroimy w paski. Cebulę obieramy i siekamy. Mieszamy z papryką,solimy i odstawiamy na około 2godziny. Odciskamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki,wsypujemy do wrzątku z octem. Zagotowujemy i odcedzamy. Składniki zalewy gotujemy. Dodajemy paprykę z cebulą i gotujemy 5 minut. Wsypujemy pieczarki i gotujemy jeszcze 5 minut. Gorącą sałatkę z zalwą przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut. Najlepiej smakuje z jajkiem i łyżką majonezu.