Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię robić tą sałatkę. Wybornie smakuje pod koniec zimy. Szczególnie za nią przepada mój mąż. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415416
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2552
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415416
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2552
Składniki
Pomidory umyć. Pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w talarki. Wsypać sól. Wszystko wymieszać. Po 1-2 godzinach odlać gorzki sok. Przygotować zalewę i gorącą zalać sałatkę.
Do umytych i wyparzonych słoików włożyć liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przełożyć sałatkę. Starannie wytrzeć brzegi słoików. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować od chwili zagotowania małe słoiki 15 minut, duże 20.