Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię robić tą sałatkę. Wybornie smakuje pod koniec zimy. Szczególnie za nią przepada mój mąż. Serdecznie polecam.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 36
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2334
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 22
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 36
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 2334
Składniki
Pomidory umyć. Pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w talarki. Wsypać sól. Wszystko wymieszać. Po 1-2 godzinach odlać gorzki sok. Przygotować zalewę i gorącą zalać sałatkę.
Do umytych i wyparzonych słoików włożyć liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przełożyć sałatkę. Starannie wytrzeć brzegi słoików. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować od chwili zagotowania małe słoiki 15 minut, duże 20.