Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię robić tą sałatkę. Wybornie smakuje pod koniec zimy. Szczególnie za nią przepada mój mąż. Serdecznie polecam.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8641
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7213
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4928
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327860
Składniki
Pomidory umyć. Pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w talarki. Wsypać sól. Wszystko wymieszać. Po 1-2 godzinach odlać gorzki sok. Przygotować zalewę i gorącą zalać sałatkę.
Do umytych i wyparzonych słoików włożyć liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przełożyć sałatkę. Starannie wytrzeć brzegi słoików. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować od chwili zagotowania małe słoiki 15 minut, duże 20.