Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię robić tą sałatkę. Wybornie smakuje pod koniec zimy. Szczególnie za nią przepada mój mąż. Serdecznie polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10595
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4774
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 849
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9004
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1324
Składniki
Pomidory umyć. Pokroić w plasterki. Cebule pokroić w piórka, a czosnek w talarki. Wsypać sól. Wszystko wymieszać. Po 1-2 godzinach odlać gorzki sok. Przygotować zalewę i gorącą zalać sałatkę.
Do umytych i wyparzonych słoików włożyć liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przełożyć sałatkę. Starannie wytrzeć brzegi słoików. Zakręcić zakrętki. Pasteryzować od chwili zagotowania małe słoiki 15 minut, duże 20.