Do góry

Przetwory Przepis na:

Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1441

Dodano:

Odsłon: 438

Przepis odświeżony ze starego zeszytu, polecam :)
Reklama
Reklama
Sałatka z zielonych pomidorów

Przygotowanie

  1. Umyte zielone pomidory pokroić w plasterki i posypać 2 łyżkami soli. Dodać do pomidorów pokrojoną w krążki cebulę, potrząsnąć naczyniem i pozostawić pod przykryciem na 10-12 godzin.

  2. Paprykę pokroić w cienkie krążki lub paski . Układać w słojach na przemian pomidory z cebulą i paprykę.
    Można dodać do każdego słoja po 2 ziela angielskie i ziarna pieprzu i liść laurowy.

  3. Zagotować wodę z cukrem i octem. Gorącą zalewą napełnić słoiki do wysokości 3/4 , zamknąć i pasteryzować 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń