Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odświeżony ze starego zeszytu, polecam :)
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 224
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 224
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 189
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 20
Składniki
Umyte zielone pomidory pokroić w plasterki i posypać 2 łyżkami soli. Dodać do pomidorów pokrojoną w krążki cebulę, potrząsnąć naczyniem i pozostawić pod przykryciem na 10-12 godzin.
Paprykę pokroić w cienkie krążki lub paski . Układać w słojach na przemian pomidory z cebulą i paprykę. Można dodać do każdego słoja po 2 ziela angielskie i ziarna pieprzu i liść laurowy.
Zagotować wodę z cukrem i octem. Gorącą zalewą napełnić słoiki do wysokości 3/4 , zamknąć i pasteryzować 15-20 minut.