Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, papryka i cebula w słodko kwaśnej zalewie. Ulubiona sałatka mojej córki. Przepis od cioci dla mojej mamy i służy nam już ok. 10 lat. Co roku zmieniamy mu tylko "szatę graficzną". Tak wygląda tegoroczna sałatka, choinka i gwiazdki.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2079
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10805
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 81
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2079
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10805
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 81
Składniki
Zrobić dekorację z papryki i marchewki. Ja posługuję się foremkami. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Ogórki i paprykę opłukać, ogórki obrać i razem z papryką pokroić w kostkę. 9 szklanek wody wymieszać z 4 łyżkami soli i zalać warzywa. Pozostawić na 2 godziny, potem odlać wodę. Warzywa powkładać do wyparzonych słoików, po bokach ułożyć dekorację.
Zalewa. Wodę z octem i cukrem zagotować. Gorącą zalewą zalać słoiki z warzywami i pasteryzować 10 minut.
W Święta wyjąć taką sałatkę to pełnia szczęścia :)