Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, krucha z galaretką domowa konserwa mięsna.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19834
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242776
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19834
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242776
Składniki
Umyte, osuszone mięsa kroję na większe kawałki i dokładnie nacieram przyprawami.
Tak przygotowane mięso układam w słoikach na przemian: kawałek szynki z kawałkiem boczku.
Kawałki mięs układam do 3/4 wysokości słoików, wycieram brzeg , zakładam gumkę , przykrywkę i zaciski wecka.
Słoiki ustawiam w garnku, przekładam lnianą ściereczką, zalewam do 3/4 wysokości zimną wodą, przykrywam przykrywką. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję na małym ogniu 180 minut. Pozostawiam do wystudzenia w przykrytym garnku. Zimne słoiki wyciągam z wody, wycieram do sucha, zdejmuję zaciski, sprawdzam czy gumki trzymają i wynoszę do chłodu.
Taka konserwa wybornie smakuje np. ze swojskim chlebkiem.