Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso w słoikach do długiego przechowywania bez lodówki zapraszam jak zrobić.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 379
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Do każdego słoika wkładam na dno wyżej wymienione produkty oprócz wody ,następnie upycham w słoikach kawałki mięsa wielkość kawałków można sobie robić różna u mnie w zasadzie jeden większy kawałek na słoik .
Gdy mięso mamy włożone do słoików u mnie 500 ml to uzupełniam słoiki zimna wodą ona wypełni wszelkie luki powietrza w słoikach i zakręcam szczelnie słoiki gdy wieczko przeskoczy wymieniam na inne .
Gotowe mięso będę podawać długiej pasteryzacji na mokro w garnku wyłożonym ściereczką ustawiam słoiki zalewam je zimna woda prawie pod pokrywki i [pasteryzuje pierwszego dnia od momentu zagotowania wody na małym ogniu 2 godziny po tym czasie słoiki wyłączam grzanie i zostawiam w garnku do kolejnego dnia do całkowitego ostygnięcia .Kolejnego dnia uzupełniam wodę w garnku bo wyparowała podczas pierwszego dnia gotowania słoików i pasteryzuje słoiki od momentu zagotowania wody tym razem 1 godzinę słoiki ostawiam do ostygnięcia można je wyciągnąć z garnka i zostawić na stole .
Całkowicie ostygnięte słoiki przechowuje w lodówce lub w chłodnym ciemnym miejscu np w piwnicy ,Takie słoiki postoją nam nawet rok jak nie więcej pod warunkiem ze wcześniej nie zostaną zjedzone .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę Smacznego