Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięso w słoikach do długiego przechowywania bez lodówki zapraszam jak zrobić.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 50
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Do każdego słoika wkładam na dno wyżej wymienione produkty oprócz wody ,następnie upycham w słoikach kawałki mięsa wielkość kawałków można sobie robić różna u mnie w zasadzie jeden większy kawałek na słoik .
Gdy mięso mamy włożone do słoików u mnie 500 ml to uzupełniam słoiki zimna wodą ona wypełni wszelkie luki powietrza w słoikach i zakręcam szczelnie słoiki gdy wieczko przeskoczy wymieniam na inne .
Gotowe mięso będę podawać długiej pasteryzacji na mokro w garnku wyłożonym ściereczką ustawiam słoiki zalewam je zimna woda prawie pod pokrywki i [pasteryzuje pierwszego dnia od momentu zagotowania wody na małym ogniu 2 godziny po tym czasie słoiki wyłączam grzanie i zostawiam w garnku do kolejnego dnia do całkowitego ostygnięcia .Kolejnego dnia uzupełniam wodę w garnku bo wyparowała podczas pierwszego dnia gotowania słoików i pasteryzuje słoiki od momentu zagotowania wody tym razem 1 godzinę słoiki ostawiam do ostygnięcia można je wyciągnąć z garnka i zostawić na stole .
Całkowicie ostygnięte słoiki przechowuje w lodówce lub w chłodnym ciemnym miejscu np w piwnicy ,Takie słoiki postoją nam nawet rok jak nie więcej pod warunkiem ze wcześniej nie zostaną zjedzone .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę Smacznego