Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler tak zamarynowany możemy użyć do sałatek, lub po prostu podać jako sałatkę do drugiego dania.
Garnek z grubym dnem, drewniana łyżka, nóż, słoiki, łyżka stołowa, tarka
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5893
Składniki
Smacznego !
Selery obierz ze skórki, dokładnie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wodę zagotuj w większym garnku z cukrem, solą , octem i sokiem z cytryny.
Do gotującej się zalewy wsyp starty seler, wymieszaj, zagotuj. Gotuj przez kilka minut, aż seler trochę zmięknie. Następnie przełóż do czystych słoików, pasteryzuj przez 15 - 20 minut. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.