Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler tak zamarynowany możemy użyć do sałatek, lub po prostu podać jako sałatkę do drugiego dania.
Garnek z grubym dnem, drewniana łyżka, nóż, słoiki, łyżka stołowa, tarka
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 222
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 1024
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 222
Składniki
Smacznego !
Selery obierz ze skórki, dokładnie umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wodę zagotuj w większym garnku z cukrem, solą , octem i sokiem z cytryny.
Do gotującej się zalewy wsyp starty seler, wymieszaj, zagotuj. Gotuj przez kilka minut, aż seler trochę zmięknie. Następnie przełóż do czystych słoików, pasteryzuj przez 15 - 20 minut. Przechowuj w ciemnym chłodnym miejscu.