Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i pasztetów. Ich korzenny aromat wzbogaca doskonale smak potrawy. Idealne jako przystawka na spotkania towarzyskie, jak i rodzinny obiad.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2857
Polecam.
Odsłon: 1510
Polecam.
Odsłon: 445
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8290
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2857
Polecam.
Odsłon: 1510
Polecam.
Odsłon: 445
Składniki
Śliwki myjemy, przekrawamy w zdłóż na połowę i usuwamy pestki. Układamy ściśle w przygotowanych słoiczkach. Marynata: z cukru lub miodu, wody i octu robimy zalewę, dodajemy przyprawy i gotujemy przez 5-8 minut. Gorącym płynem zalewamy 4 słoiczki ze śliwkami dzieląc przyprawy. Osuszamy krawędzie, zakrecamy mocno wieczka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 100°C, pasteryzujemy przez 30 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Wynosimy w ciemne, chłodne miejsce. Uwagi: Ocet do zalewy wlewamy na koniec, zagotowujemy i wyłączamy palnik, następnie jak w opisie, zalewamy śliwki w słoiczkach.