Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne śliwki doskonałe jako przekąska, ale można też je wykorzystać jako dodatek do ciast. Prosta receptura, 15 minut pracy i do spiżarni. Zimą takie rarytasy smakują wybornie!
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 66
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 462
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1869
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 66
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 462
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1869
Składniki
Umyte śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki, ważymy. Słoiki wyparzamy. Układamy w nich dosyć ciasno owoce. Do rondelka wlewamy wodę i wino, wsypujemy cukier oraz przyprawy. Całość doprowadzamy do wrzenia. Gorącą zalewą wypełniamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut w garnku z wodą lub w piekarniku 20 minut w temperaturze 120 °C.
Śliwki w winie gotowe!