Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zajadania.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3843
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 690
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 3843
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 690
Składniki
Umyte śliwki kroić na pól i wyjmować pestkę. Takie śliczne połówki wkładać do wyparzonych słoików i dobrze dociskać. W połowie napełniania słoików dodać po łyżce cukru. Można cukier pominąć jeśli owoce są bardzo słodkie. Dokładnie zakręcić nakrętki i słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody i pasteryzować 15-20 min. ( od zagotowania się wody ). Wyjąć słoiczki i odwrócić denkiem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Śliwki nieco opadną i puszczą sok. Słoiczki opisać i gotowe. Smacznego.