Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zajadania.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19983
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3113
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4385
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3974
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19983
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3113
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4385
Składniki
Umyte śliwki kroić na pól i wyjmować pestkę. Takie śliczne połówki wkładać do wyparzonych słoików i dobrze dociskać. W połowie napełniania słoików dodać po łyżce cukru. Można cukier pominąć jeśli owoce są bardzo słodkie. Dokładnie zakręcić nakrętki i słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody i pasteryzować 15-20 min. ( od zagotowania się wody ). Wyjąć słoiczki i odwrócić denkiem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Śliwki nieco opadną i puszczą sok. Słoiczki opisać i gotowe. Smacznego.