Do góry

Przetwory Przepis na:

Smalec z bobu

Smalec z bobu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 5513

Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.

Składniki

  • 500 g bobu
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

    Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 18 lutego Niesamowity przepis! <3 Koniecznie spróbuję :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 18 lutego Jadłam wegetariański smalec w paru wersjach ale z bobu jeszcze nie.Dzięki Ci za ten przepis idealny dla mnie:))))))Biorę do książeczki:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń