Do góry

Przetwory Przepis na:

Smalec z bobu

Smalec z bobu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2277 Ocena: 50072

Dodano:

Odsłon: 5776

Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.

Składniki

  • 500 g bobu
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smalec z bobu

Przygotowanie

  1. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

    Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń