Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec lub smarowidło z cebulką to alternatywa dla wędlin . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką lub ogórkiem .
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1619
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1619
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Składniki
Boczek i słoninę zmiel w maszynce . Włóż do dużego garnka , podgrzewaj i często mieszaj , posól . Całość powinna się stopniowo wytapiać a drobne skwarki z boczku zarumienić .
Po godzinie do wytopionego smalcu wrzucam posiekaną cebulę i podsmażam jeszcze 20 minut .
Do przygotowanych słoiczków wlewam przestudzony smalec , zakręcam wieczka . Kiedy jest już zimny wstawiam do lodówki . Ja smalec w trakcie wytapiania tylko lekko solę , dopiero kiedy rozsmarowuję na pieczywie dosalam . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką , ogórkiem .