Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec lub smarowidło z cebulką to alternatywa dla wędlin . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką lub ogórkiem .
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 169
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2299
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 169
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 100
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2299
Składniki
Boczek i słoninę zmiel w maszynce . Włóż do dużego garnka , podgrzewaj i często mieszaj , posól . Całość powinna się stopniowo wytapiać a drobne skwarki z boczku zarumienić .
Po godzinie do wytopionego smalcu wrzucam posiekaną cebulę i podsmażam jeszcze 20 minut .
Do przygotowanych słoiczków wlewam przestudzony smalec , zakręcam wieczka . Kiedy jest już zimny wstawiam do lodówki . Ja smalec w trakcie wytapiania tylko lekko solę , dopiero kiedy rozsmarowuję na pieczywie dosalam . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką , ogórkiem .