Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy smalec lub smarowidło z cebulką to alternatywa dla wędlin . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką lub ogórkiem .
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 666
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 666
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Składniki
Boczek i słoninę zmiel w maszynce . Włóż do dużego garnka , podgrzewaj i często mieszaj , posól . Całość powinna się stopniowo wytapiać a drobne skwarki z boczku zarumienić .
Po godzinie do wytopionego smalcu wrzucam posiekaną cebulę i podsmażam jeszcze 20 minut .
Do przygotowanych słoiczków wlewam przestudzony smalec , zakręcam wieczka . Kiedy jest już zimny wstawiam do lodówki . Ja smalec w trakcie wytapiania tylko lekko solę , dopiero kiedy rozsmarowuję na pieczywie dosalam . Najlepiej smakuje z pomidorkiem , rzodkiewką , ogórkiem .