Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezzapachowy i błyskawiczny w przygotowaniu, kuchnia budżetowa!
maszynka do mielenia mięsa, słoiki
Składniki
Zaletą smalcu z sadła wieprzowego jest: - brak zapachu przy wytapianiu i późniejszym smażeniu ( mąż nawet nie poczuł co robię w kuchni) - szybkość rozdrobnienia - błyskawiczne topnienie Jedyna wada- nie ma z tego tradycyjnych skwareczek Sadło pokroiłam w kawałki i zmieliłam na małym oczku.
Błyskawicznie się topi jak wosk. Trzeba chwilę trzymać dłużej an ogniu aż "skwarki" będą chrupkie. Wrzący smalec przelewa się do słoików i od razu zakręca i nie pasteryzuje. "Skwarki" można dodać do smalcu też są dobre na omastę. Można też zlać sam smalec. U siebie zrobiłam pół na pół, słoiki z samym smalcem, i słoiki ze smalcem ze "skwarkami".
Smacznego :)