Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy połączyłam dwa gatunki owoców na sok. Wyszedł bardzo ciekawy w smaku. Polecam. Proporcje owoców i cukru można oczywiście modyfikować wg własnych upodobań smakowych.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 252
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2695
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1835
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3544
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28764
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 252
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2695
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1835
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3544
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28764
Składniki
Owoce przełożyć do garnka z grubym dnem i zasypać cukrem. Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu delikatnie potrząsać garnkiem. Kiedy pojawi się sok, garnek z owocami stawiam na mały ogień (w kuchence indukcyjnej ustawiam poziom 3). Powoli podgrzewam przez pół godziny , nie dopuszczając do zagotowania. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Przelewam przez sito. Rozlewam do butelek lub niewielkich słoiczków. Pasteryzuję 10 minut.