Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy połączyłam dwa gatunki owoców na sok. Wyszedł bardzo ciekawy w smaku. Polecam. Proporcje owoców i cukru można oczywiście modyfikować wg własnych upodobań smakowych.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 274
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 35
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 152
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 46
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 274
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 35
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 152
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 46
Składniki
Owoce przełożyć do garnka z grubym dnem i zasypać cukrem. Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu delikatnie potrząsać garnkiem. Kiedy pojawi się sok, garnek z owocami stawiam na mały ogień (w kuchence indukcyjnej ustawiam poziom 3). Powoli podgrzewam przez pół godziny , nie dopuszczając do zagotowania. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Przelewam przez sito. Rozlewam do butelek lub niewielkich słoiczków. Pasteryzuję 10 minut.