Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy połączyłam dwa gatunki owoców na sok. Wyszedł bardzo ciekawy w smaku. Polecam. Proporcje owoców i cukru można oczywiście modyfikować wg własnych upodobań smakowych.
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2505
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2547
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 304
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2505
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2547
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 304
Składniki
Owoce przełożyć do garnka z grubym dnem i zasypać cukrem. Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu delikatnie potrząsać garnkiem. Kiedy pojawi się sok, garnek z owocami stawiam na mały ogień (w kuchence indukcyjnej ustawiam poziom 3). Powoli podgrzewam przez pół godziny , nie dopuszczając do zagotowania. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Przelewam przez sito. Rozlewam do butelek lub niewielkich słoiczków. Pasteryzuję 10 minut.