Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po raz pierwszy połączyłam dwa gatunki owoców na sok. Wyszedł bardzo ciekawy w smaku. Polecam. Proporcje owoców i cukru można oczywiście modyfikować wg własnych upodobań smakowych.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1712
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2634
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1712
Składniki
Owoce przełożyć do garnka z grubym dnem i zasypać cukrem. Odstawić na 2 godziny, od czasu do czasu delikatnie potrząsać garnkiem. Kiedy pojawi się sok, garnek z owocami stawiam na mały ogień (w kuchence indukcyjnej ustawiam poziom 3). Powoli podgrzewam przez pół godziny , nie dopuszczając do zagotowania. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Przelewam przez sito. Rozlewam do butelek lub niewielkich słoiczków. Pasteryzuję 10 minut.