Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok malinowy z malin z przydomowego ogrodu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 220
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 220
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 360
Składniki
Przebrane maliny zasypujemy cukrem. Rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków i zostawiamy na noc, żeby puściły sok.
Następnego dnia sok przecedzamy przez gęste sito. Sok zagotowujemy.
Gorący sok przelewamy do wyparzonych butelek lub słoiczków.
Ostudzony przechowujemy w suchym, ciemnym miejscu.