Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 259
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 259
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Składniki
Maliny myjemy, wsypujemy do garnka warstwami, każdą zasypując cukrem, czekamy aż puszczą sok (ok 20 minut). Po tym czasie gotujemy aż do wrzenia, ewentualnie zbieramy piane jak jest duża. Przecedzamy przez gazę. Klarowny sok jeszcze raz przelewamy do garnka i czekamy aż do wrzenia po czym przelewany do słoiczków. Z tej porcji wychodzi ok 1,5 litra soku ja nalewam do małych słoiczków po przecierach pomidorowych. Zakręcamy i ustawiamy dnem do góry aż do wystygnięcia. Ja już nie pasteryzuje tylko ustawiam na półkach w piwnicy gdzie czekają, aż do zimy :-)