Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sadzę w ogrodzie dużo różnych odmian pomidorów by móc przygotowywać z nich soki i przeciery na zimę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457999
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457999
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić każdy na kilka części. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać około 1 szklanki wody i doprowadzić ją do wrzenia. Dopiero wtedy włożyć pomidory. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając. Kiedy się rozpadną, garnek zestawić z ognia, całość zmiksować a następnie przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przelać do butelek lub słoików i pasteryzować 15 minut. Jeżeli chcemy uzyskać z pomidorów gęściejszy przecier, musimy smażyć dłużej by płyn zredukować.