Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sadzę w ogrodzie dużo różnych odmian pomidorów by móc przygotowywać z nich soki i przeciery na zimę.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1327
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1032
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4667
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1327
Składniki
Pomidory umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić każdy na kilka części. Do dużego garnka z grubym dnem, wlać około 1 szklanki wody i doprowadzić ją do wrzenia. Dopiero wtedy włożyć pomidory. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając. Kiedy się rozpadną, garnek zestawić z ognia, całość zmiksować a następnie przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przelać do butelek lub słoików i pasteryzować 15 minut. Jeżeli chcemy uzyskać z pomidorów gęściejszy przecier, musimy smażyć dłużej by płyn zredukować.