Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili w tym roku obrodziły! Moja wersja domowego sosu chili.
blender, sitko
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Dodanie pomidorów było moim luźnym pomysłem, można dodać nawet owoce i wtedy nie potrzebny jest cukier. Z papryczek odcięłam szypułki i z pokrojonym pomidorami dałam do garnka z niewielką ilością wody i całość uparowałam. Po zdjęciu pokrywki zredukowałam zawartość o połowę.
Zmalaksowałam i przetarłam przez sitko. Teraz wystarczy doprawić do własnego smaku, użyłam dwie szczypty soli, dwa chlusty octu winnego białego i łychę cukru. Sos rozlewa się do słoiczków i pasteryzuje, nie jest wściekle ostry.
Smacznego :)