Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili w tym roku obrodziły! Moja wersja domowego sosu chili.
blender, sitko
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31241
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31241
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Dodanie pomidorów było moim luźnym pomysłem, można dodać nawet owoce i wtedy nie potrzebny jest cukier. Z papryczek odcięłam szypułki i z pokrojonym pomidorami dałam do garnka z niewielką ilością wody i całość uparowałam. Po zdjęciu pokrywki zredukowałam zawartość o połowę.
Zmalaksowałam i przetarłam przez sitko. Teraz wystarczy doprawić do własnego smaku, użyłam dwie szczypty soli, dwa chlusty octu winnego białego i łychę cukru. Sos rozlewa się do słoiczków i pasteryzuje, nie jest wściekle ostry.
Smacznego :)