Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka papryka łagodzi ostrość i można nacieszyć się smakiem małych papryczek.
blender ze stopką miksującą, sitko, kulka do ucierania/ chochla
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11946
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16416
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11946
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16416
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5267
Składniki
Papryki bez szypułek a słodkie także bez gniazd nasiennych trzeba zaparować w garnku pod przykryciem z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Potem podejdą wodą i można je gotować do miękkości bez przykrycia- około 15-20 minut.
Zawartość garnka się miksuje i przeciera przez sito.
Sos wyszedł gęsty więc nie potrzebna była redukcja. Do "konserwacji" sosu niezbędna jest sól. Reszta jest dowolna, tym razem dadatkami był koncentrat pomidorowy, dla gęstości i kwaśności, ocet winny oraz papryka słodka wędzona dla dodatkowego aromatu. Sos nakłada się do słoiczków i pasteryzuje 20 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)