Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka papryka łagodzi ostrość i można nacieszyć się smakiem małych papryczek.
blender ze stopką miksującą, sitko, kulka do ucierania/ chochla
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 25
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 70
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 102
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5238
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 25
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 70
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 102
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5238
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 134
Składniki
Papryki bez szypułek a słodkie także bez gniazd nasiennych trzeba zaparować w garnku pod przykryciem z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Potem podejdą wodą i można je gotować do miękkości bez przykrycia- około 15-20 minut.
Zawartość garnka się miksuje i przeciera przez sito.
Sos wyszedł gęsty więc nie potrzebna była redukcja. Do "konserwacji" sosu niezbędna jest sól. Reszta jest dowolna, tym razem dadatkami był koncentrat pomidorowy, dla gęstości i kwaśności, ocet winny oraz papryka słodka wędzona dla dodatkowego aromatu. Sos nakłada się do słoiczków i pasteryzuje 20 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)