Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos chilli jest wspaniałym dodatkiem do wędlin,mięs jak również dodatek do sosów.Ja słoiczek sosu dostałam wraz z przepisem i wczoraj zabrałam się do pracy i z tego powstało kilka fajnych słoiczków sosu chilli.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 51
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2973
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 128
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 51
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 63
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 62
Składniki
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Papryczki również tak przygotować(tylko należy pamiętać o rękawiczkach bo papryczki chilli są bardzo ostre i pózniej ręce bardzo by piekły). Czosnek obrać. Wszystkie składniki skręcić przez maszynkę. Gotować 20 min.
Po 20 minutach gotowania dodać pozostałe składniki i również gotować 20 min. Sos pozostawić do przestygnięcia,w między czasie przygotować słoiczki i garnek do pasteryzowania słoików. Słoiki z sosem pasteryzować od 15-20 min. SMACZNEGO!!!!