Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos chilli jest wspaniałym dodatkiem do wędlin,mięs jak również dodatek do sosów.Ja słoiczek sosu dostałam wraz z przepisem i wczoraj zabrałam się do pracy i z tego powstało kilka fajnych słoiczków sosu chilli.
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych.
Papryczki również tak przygotować(tylko należy pamiętać o rękawiczkach bo papryczki chilli są bardzo ostre i pózniej ręce bardzo by piekły).
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki skręcić przez maszynkę.
Gotować 20 min.
Po 20 minutach gotowania dodać pozostałe składniki i również gotować 20 min.
Sos pozostawić do przestygnięcia,w między czasie przygotować słoiczki i garnek do pasteryzowania słoików.
Słoiki z sosem pasteryzować od 15-20 min.
SMACZNEGO!!!!
Pyszny dodatek do mięs grilowanych jak i może służyć jako marynata :)
Odsłon: 11876
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17903
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 93
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 91
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 112
Pieczonki, regionalna potrawa z okolic Myszkowa. Ja zrobiłam je w naczyniu ża...
Odsłon: 17903
Szybkie i smaczne placuszki cynamonowe z rabarbarem i orzechami włoskimi idea...
Odsłon: 93
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 91
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 64
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 112
Składniki
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Papryczki również tak przygotować(tylko należy pamiętać o rękawiczkach bo papryczki chilli są bardzo ostre i pózniej ręce bardzo by piekły). Czosnek obrać. Wszystkie składniki skręcić przez maszynkę. Gotować 20 min.
Po 20 minutach gotowania dodać pozostałe składniki i również gotować 20 min. Sos pozostawić do przestygnięcia,w między czasie przygotować słoiczki i garnek do pasteryzowania słoików. Słoiki z sosem pasteryzować od 15-20 min. SMACZNEGO!!!!
Przepisy Przetwory
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Przetwory
Pasztet w słoiczkach
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 230
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Niebywałe,jak w ciągu miesiąca u sąsiadki wyrosły ma prawie 1 metr okazałe k...
Odsłon: 547