Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sos chilli jest wspaniałym dodatkiem do wędlin,mięs jak również dodatek do sosów.Ja słoiczek sosu dostałam wraz z przepisem i wczoraj zabrałam się do pracy i z tego powstało kilka fajnych słoiczków sosu chilli.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1665
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1455
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1458
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1633
Składniki
Paprykę umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Papryczki również tak przygotować(tylko należy pamiętać o rękawiczkach bo papryczki chilli są bardzo ostre i pózniej ręce bardzo by piekły). Czosnek obrać. Wszystkie składniki skręcić przez maszynkę. Gotować 20 min.
Po 20 minutach gotowania dodać pozostałe składniki i również gotować 20 min. Sos pozostawić do przestygnięcia,w między czasie przygotować słoiczki i garnek do pasteryzowania słoików. Słoiki z sosem pasteryzować od 15-20 min. SMACZNEGO!!!!