Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny do mięs , pizzy a także dodatek na kanapki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6750
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6750
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Papryki oczyszczamy i mielimy przez maszynkę. Dodajemy do nich sól, cukier i olej, mieszamy i gotujemy na małym ogniu do 20 minut. Ściągamy z ognia i blendujemy. Dodajemy przecier pomidorowy, ocet, liść, ziele angielskie i rozgnieciony czosnek. Gotujemy jeszcze do 10 minut. Dajmy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.