Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny do mięs , pizzy a także dodatek na kanapki.
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1059
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 427
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 415
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1059
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 427
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 415
Składniki
Papryki oczyszczamy i mielimy przez maszynkę. Dodajemy do nich sól, cukier i olej, mieszamy i gotujemy na małym ogniu do 20 minut. Ściągamy z ognia i blendujemy. Dodajemy przecier pomidorowy, ocet, liść, ziele angielskie i rozgnieciony czosnek. Gotujemy jeszcze do 10 minut. Dajmy do słoików i pasteryzujemy 5 minut.