Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos pomidorowy z dodatkiem papryki, warzyw korzeniowych oraz czosnku i bazylii. Pełnia smaku zamknięta w słoiku - zimą doskonale przypomni smak ogrodowych pomidorów. Sos świetnie komponuje się z makaronem, filetami drobiowymi lub pulpetami.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 83
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w małą kostkę marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min pilnując by czosnek się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dodajemy szczyptę cukru. Gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Warzywa powinny się rozgotować a sok z pomidorów odparować. Pod koniec gotowania dodajemy bazylię i doprawiamy sos do smaku. Sos przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.