Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos pomidorowy z dodatkiem papryki, warzyw korzeniowych oraz czosnku i bazylii. Pełnia smaku zamknięta w słoiku - zimą doskonale przypomni smak ogrodowych pomidorów. Sos świetnie komponuje się z makaronem, filetami drobiowymi lub pulpetami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10555
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w małą kostkę marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min pilnując by czosnek się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dodajemy szczyptę cukru. Gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Warzywa powinny się rozgotować a sok z pomidorów odparować. Pod koniec gotowania dodajemy bazylię i doprawiamy sos do smaku. Sos przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.