Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos pomidorowy z dodatkiem papryki, warzyw korzeniowych oraz czosnku i bazylii. Pełnia smaku zamknięta w słoiku - zimą doskonale przypomni smak ogrodowych pomidorów. Sos świetnie komponuje się z makaronem, filetami drobiowymi lub pulpetami.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1498
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231884
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1498
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231884
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5023
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w małą kostkę marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek. Podsmażamy 2-3 min pilnując by czosnek się nie przypalił. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dodajemy szczyptę cukru. Gotujemy na małym ogniu ok. 1 godz. Warzywa powinny się rozgotować a sok z pomidorów odparować. Pod koniec gotowania dodajemy bazylię i doprawiamy sos do smaku. Sos przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.