Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos pomidorowy z dodatkiem warzyw. Idealny do zimowych zapiekanek czy sosów. Doskonały do mięsa mielonego "ala spaghetti".
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2288
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy ok. 2 łyżek oleju. Cebule obieramy, kroimy w małą kostkę i wrzucamy na olej. Podsmażamy do czasu aż stanie się szklista. pomidory przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.Posypujemy cukrem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Po tym czasie do pomidorów dodajemy obrane i starte na tarce jarzynowej warzywa: marchew, pietruszkę i seler oraz pokrojona w małą kostkę paprykę. Doprawiamy do smaku i gotujemy razem ok. 30 min. - do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie wszystko miksujemy: możemy zmiksować na gładki sos lub pozostawić w sosie małe kawałki warzyw. Gotowy sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.