Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20206
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19020
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20206
Składniki
Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne. Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.
Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą. Dodałam sól i całość zmalaksowałam.
Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag. Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy. Smacznego :)