Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4531
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10521
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4531
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424288
Składniki
Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne. Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.
Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą. Dodałam sól i całość zmalaksowałam.
Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag. Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy. Smacznego :)