Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12138
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1360
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4475
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12138
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1360
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12829
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4475
Składniki
Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne. Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.
Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą. Dodałam sól i całość zmalaksowałam.
Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag. Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy. Smacznego :)