Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1537
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 253
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 261
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 258
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 10634
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1537
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 253
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 261
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 258
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 10634
Składniki
Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne. Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.
Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą. Dodałam sól i całość zmalaksowałam.
Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag. Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy. Smacznego :)