Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 162
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 34
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 47
Składniki
Umyłam pomidory. wykorzystałam cherry, żółte gruszkowe i tak zwane czarne. Pomidorki koktajlowe mają bardzo cienką skórkę, więc wykorzystuje je w całości.
Na dno garnka wlałam około pół centymetra wody, tak aby pomidory mogły się uparować i miały płyn zanim same go nie puszczą. Dodałam sól i całość zmalaksowałam.
Sos przelałam do wyparzonych słoików i dla pewności jeszcze pasteryzowałam 20 minut. Z litra pomidorków powinno wyjść 4 słoiczki po 20 dag. Idealny do sosów warzywno mięsnych, makaronów i pizzy. Smacznego :)