Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sosik pomidorowy do fajny dodatek do ... chyba wszystkiego:) Doskonale pasuje do sosów, gulaszy, zup, zapiekanek czy pizzy. Warto troszkę popracować w sezonie letnim by cieszyć się tym pysznym smakiem pomidorowym /bez konserwantów!/ przez całą zimę:)
Pomidory /wybieramy bardzo dojrzałe i mięsiste/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka o grubym dnie, dodajemy cukier i na małym ogniu gotujemy aż pomidory się rozgotują. Następnie całość blendujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i harissą i gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu aż sos uzyska pożądaną konsystencję. /Na zupę może być rzadszy ale jako sos do pizzy powinien być gęściejszy/. Gorący sos przelewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia a następnie przechowujemy w chłodnym miejscu.
Pyszne i syte danie dla wielbicieli krewetek ;)
Odsłon: 1833
Przepis dnia
Przepis na proste, pożywne i pyszne danie, które przygotujemy w kilka chwil....
Odsłon: 2846
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 19
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne danie z młodej kapusty z dodatkiem kie...
Odsłon: 35
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 33
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 19
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne danie z młodej kapusty z dodatkiem kie...
Odsłon: 35
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 33
Składniki
Pomidory /wybieramy bardzo dojrzałe i mięsiste/ przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka o grubym dnie, dodajemy cukier i na małym ogniu gotujemy aż pomidory się rozgotują. Następnie całość blendujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i harissą i gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu aż sos uzyska pożądaną konsystencję. /Na zupę może być rzadszy ale jako sos do pizzy powinien być gęściejszy/. Gorący sos przelewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia a następnie przechowujemy w chłodnym miejscu.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne przepis babci
Przetwory
Ogórki po koreańsku
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Ogórki małosolne przepis babci
Ogórki małosolne z przepisu babci to klasyczna receptura na wyjątkowe i bogat...
Odsłon: 6162
Ogórki po koreańsku
Nie masz pomysłu na świeże ogórki, a chcesz urozmaicić nimi swoje danie główn...
Odsłon: 299