Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadów, np. do podsmażonego kurczaka z ryżem czy spaghetti, można również używać go jako dip, do wędlin itp. Sos jest naprawdę pyszny. Bez konserwantów. A przy tym niczym się nie różni smakiem od tego ze sklepu.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1976
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 45
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1976
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 45
Składniki
Na początek należy pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić do dużego garnka. Następnie cebulę obrać i również pokroić w kostkę - gotować razem z pomidorami około godziny na wolnym ogniu. Gdy pomidory z cebulą będą już miękkie należy miksować je gorące w garnku, tak aż uzyskamy jednolitą masę. Po godzinie gotowania dodajemy: 2 łyżki soli, 1 paprykę pokrojoną w kostkę, a następnie wszystkie w/w przyprawy, kukurydzę i pokrojone ananasy, musztardę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozmieszanej w syropie z ananasów oraz 3-4 łyżkami przestudzonego sosu. Wlewamy wolno mieszając przy tym sos. Zagotowujemy sos i gorący wlewamy do przygotowanych małych, wyparzonych wcześniej, słoiczków (wychodzi ich ok8-10). Zakręcamy mocno zakrętkę i odstawiamy do ostudzenia. Tak przygotowany sos można przechowywać z zapasami na zimę.