Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadów, np. do podsmażonego kurczaka z ryżem czy spaghetti, można również używać go jako dip, do wędlin itp. Sos jest naprawdę pyszny. Bez konserwantów. A przy tym niczym się nie różni smakiem od tego ze sklepu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Na początek należy pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę i wrzucić do dużego garnka. Następnie cebulę obrać i również pokroić w kostkę - gotować razem z pomidorami około godziny na wolnym ogniu. Gdy pomidory z cebulą będą już miękkie należy miksować je gorące w garnku, tak aż uzyskamy jednolitą masę. Po godzinie gotowania dodajemy: 2 łyżki soli, 1 paprykę pokrojoną w kostkę, a następnie wszystkie w/w przyprawy, kukurydzę i pokrojone ananasy, musztardę. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozmieszanej w syropie z ananasów oraz 3-4 łyżkami przestudzonego sosu. Wlewamy wolno mieszając przy tym sos. Zagotowujemy sos i gorący wlewamy do przygotowanych małych, wyparzonych wcześniej, słoiczków (wychodzi ich ok8-10). Zakręcamy mocno zakrętkę i odstawiamy do ostudzenia. Tak przygotowany sos można przechowywać z zapasami na zimę.