Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna pora na zrobienie tego przepisu jest właśnie teraz, bo papryka i pieczarki są tanie jak barszcz. Sos wyszedł pyszny o słodko - kwaśnym smaku, który świetnie komponuje się mięsem z kurczaka i ryżem. Ja czasami robię go z samym ryżem bez dodatku mięsa, jest równie pyszny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22598
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14916
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4702
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22598
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14916
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4702
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 670
Składniki
Marchewkę obieramy, kroimy w talarki, zalewamy wodą i gotujemy ją około 10 minut. Odcedzamy.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w małe paseczki.
Pieczarki kroimy w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Zalewa: Do garnka wlewamy ocet, olej, ketchup, dodajemy przecier pomidorowy, kukurydze razem z wodą, sól i cukier.
Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Do zalewy dodajemy pokrojone warzywa razem z pieczarkami.
Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu (co jakiś czas mieszając) około 30 minut.
Gorący sos nakładamy do wyparzonych średnich słoików.
. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem. Smacznego !!!
;-D
;-)))