Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do pizzy,pyszny jako przekąska. Mnie przekonał więc się dzielę przepisem:))
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2348
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
Pokrojone w kostkę warzywa, należy zasypać 1 i 1/2 łyżką soli gruboziarnistej do przetworów, wymieszać i odstawić na noc by puściły sok.
Gotujemy zalewę z cukru i octu, do zalewy, należy przełożyć odsączone z soli warzywa i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, czyli przecier pomidorowy, i przyprawy sypkie. gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, po tym czasie przekładamy w słoiczki i pasteryzujemy 15 minut. W związku z tym, że warzywa przez noc leżały w soli, ja już jej ponownie nie dodawałam. Mam nadzieję, że posmakuje ''Smakerowiczom'' i zagości na ich stołach:) Pozdrawiam serdecznie:))