Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do pizzy,pyszny jako przekąska. Mnie przekonał więc się dzielę przepisem:))
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Składniki
Pokrojone w kostkę warzywa, należy zasypać 1 i 1/2 łyżką soli gruboziarnistej do przetworów, wymieszać i odstawić na noc by puściły sok.
Gotujemy zalewę z cukru i octu, do zalewy, należy przełożyć odsączone z soli warzywa i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, czyli przecier pomidorowy, i przyprawy sypkie. gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, po tym czasie przekładamy w słoiczki i pasteryzujemy 15 minut. W związku z tym, że warzywa przez noc leżały w soli, ja już jej ponownie nie dodawałam. Mam nadzieję, że posmakuje ''Smakerowiczom'' i zagości na ich stołach:) Pozdrawiam serdecznie:))