Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny na kanapce zimą, jako dodatek do zapiekanek czy też grzanek, lub do pizzy,pyszny jako przekąska. Mnie przekonał więc się dzielę przepisem:))
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 248
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16995
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 347
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 248
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 35
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 55
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16995
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 347
Składniki
Pokrojone w kostkę warzywa, należy zasypać 1 i 1/2 łyżką soli gruboziarnistej do przetworów, wymieszać i odstawić na noc by puściły sok.
Gotujemy zalewę z cukru i octu, do zalewy, należy przełożyć odsączone z soli warzywa i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, czyli przecier pomidorowy, i przyprawy sypkie. gotujemy 10 minut na wolnym ogniu, po tym czasie przekładamy w słoiczki i pasteryzujemy 15 minut. W związku z tym, że warzywa przez noc leżały w soli, ja już jej ponownie nie dodawałam. Mam nadzieję, że posmakuje ''Smakerowiczom'' i zagości na ich stołach:) Pozdrawiam serdecznie:))