Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos z ostrych papryk.

Sos z ostrych papryk.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1427 Ocena: 18420

Dodano:

Odsłon: 12829

Kolejny ostry sos z papryk.

Składniki

  • 500 g papryki czereśniowej
  • 2 kg ostrej papryki
  • miód 100 ml
  • 0,5 litra wody
  • główka czosnku
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • sok i starta skórka z jednej cytryny
  • szklanka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka imbiru
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.Do gotującej się w garnku wody dodać miód oraz sól. Dodajemy zmielone papryki oraz czosnek z cebulą. Gotować 30 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 2 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń