Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny ostry sos z papryk.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 364
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1084
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 364
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1084
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.Do gotującej się w garnku wody dodać miód oraz sól. Dodajemy zmielone papryki oraz czosnek z cebulą. Gotować 30 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 2 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!