Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny ostry sos z papryk.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 629
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 493
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 629
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 493
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko.Do gotującej się w garnku wody dodać miód oraz sól. Dodajemy zmielone papryki oraz czosnek z cebulą. Gotować 30 minut. Następnie dodajemy sok z cytryny, startą skórkę,imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 2 litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!