Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam kolejną kombinację sosu z warzyw. Bazą jest cukinia. Taki sos świetnie pasuje jako sos do pizzy lub sosu do makaronu. Pikantny z nuta słodyczy i lekko kwaśny. Po prostu pycha - nie wierzycie ? To sami się przekonajcie i zróbcie.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 19
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 19
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Umyte i obrane warzywa ( jeśli cukinia i patison ma miękką skórkę nie trzeba obierać ) zmielić maszynką do mięsa na średnim sitku. Wszystko umieścić w garnku i gotować 15 minut od czasu do czasu mieszając. Potem dodać przyprawy i dalej gotować 15 minut. Następnie dodać koncentrat, zagotować i na koniec wlać ocet. Gotować 5 minut. Gotowym sosem napełnić wyparzone słoiki i zakręcić. Pasteryzować 30 minut. Potem wystudzić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu.