Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z czerwonych papryk, idealny do ryb, mięsa i sosów.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231674
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36156
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1367
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231674
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36156
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1367
        
        
                Składniki
Papryki kroimy w kostkę, umieszczamy w garnku, zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem. Gotujemy do momentu jak papryka puści sok. Na chwilę przestajemy gotować i całość w garnku rozdrabniamy blenderem na papkę. Wstawiamy ponownie do gotowania, doprawiamy solą i czosnkiem do smaku. Gotujemy 90 minut, przecieru w garnku musi ubyć połowę poprzez wyparowanie wody. W między czasie przygotowujemy słoiki, wyparzamy je oraz dekielki. Po czasie gotowania wlewamy gorący sos do słoików, zakręcamy ścisło i odstawiamy do ostudzenia. Po 24 godzinach pasteryzujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy w temperaturze pokojowej. Ostudzone wynosimy do piwnicy. Sos możemy używać do ryb, mięsa i sosów. Smacznego !!!