Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z czerwonych papryk, idealny do ryb, mięsa i sosów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1210
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 383
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1278
Składniki
Papryki kroimy w kostkę, umieszczamy w garnku, zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem. Gotujemy do momentu jak papryka puści sok. Na chwilę przestajemy gotować i całość w garnku rozdrabniamy blenderem na papkę. Wstawiamy ponownie do gotowania, doprawiamy solą i czosnkiem do smaku. Gotujemy 90 minut, przecieru w garnku musi ubyć połowę poprzez wyparowanie wody. W między czasie przygotowujemy słoiki, wyparzamy je oraz dekielki. Po czasie gotowania wlewamy gorący sos do słoików, zakręcamy ścisło i odstawiamy do ostudzenia. Po 24 godzinach pasteryzujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy w temperaturze pokojowej. Ostudzone wynosimy do piwnicy. Sos możemy używać do ryb, mięsa i sosów. Smacznego !!!