Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z czerwonych papryk, idealny do ryb, mięsa i sosów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6843
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 296
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3429
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 291
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6843
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 296
Składniki
Papryki kroimy w kostkę, umieszczamy w garnku, zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem. Gotujemy do momentu jak papryka puści sok. Na chwilę przestajemy gotować i całość w garnku rozdrabniamy blenderem na papkę. Wstawiamy ponownie do gotowania, doprawiamy solą i czosnkiem do smaku. Gotujemy 90 minut, przecieru w garnku musi ubyć połowę poprzez wyparowanie wody. W między czasie przygotowujemy słoiki, wyparzamy je oraz dekielki. Po czasie gotowania wlewamy gorący sos do słoików, zakręcamy ścisło i odstawiamy do ostudzenia. Po 24 godzinach pasteryzujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji studzimy w temperaturze pokojowej. Ostudzone wynosimy do piwnicy. Sos możemy używać do ryb, mięsa i sosów. Smacznego !!!