Super dodatek do mięsnych potraw,wystarczy pokruszyć kilka sztuk,by nadać potrawie inny smak. Serdecznie polecam:)
Suszone opieńki.
Składniki
- opieńki ile chcemy ususzyć
Składniki
- opieńki ile chcemy ususzyć

Etapy przygotowania
Zdrowe i wyczyszczone opieńki wrzucić na sita suszarki. Suszyć kilka godz.do całkowitego wysuszenia Przełożyć do słoja i zakręcić,mogą leżeć nawet dwa lata. Smacznego życzę!

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 230

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1153
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Makaron
- Warzywa
- Mięso
- Kurczak
- Wołowina
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 230

Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1153



Składniki
- opieńki ile chcemy ususzyć
Zdrowe i wyczyszczone opieńki wrzucić na sita suszarki. Suszyć kilka godz.do całkowitego wysuszenia Przełożyć do słoja i zakręcić,mogą leżeć nawet dwa lata. Smacznego życzę!
Opieńki tylko marynowane ewentualnie mogą być, ale suszone, przecież one nie mają smaku.... jak dla mnie, no ale o gustach się nie dyskutuje :)
oj grzybków nigdy nigdy za wiele :)
W tym roku zabrakło nam pojemników na grzyby, ale na takie jeszcze miejsce gdzieś się znajdzie ;)