Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2667
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 492
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 420
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 189
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2667
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 492
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 169
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 420
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 189
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 123
Składniki
Pomidory bardzo dokładnie myjemy. Odkrajmy końcówki przy których były gałązki, kroimy na połówki i wydrążamy pestki. Tak przygotowane pomidory ściśle układamy na blaszkach z piekarnika posypujemy solą i suszymy w piekarniku 5-7 godz. w temperaturze 100 St. C. Pomidorom muszą pomarszczyć się brzegi ale środek ma zostać nadal jędrny. Ususzone pomidory przekładamy do miski, obficie posypujemy ziołami toskańskimi (tu w sumie każdy może wykorzystać takie zioła jak lubi), skrapiamy trzema łyżkami octu winnego i mieszamy.
Do wyparzonych słoików ściśle układamy pomidory, przekładając rozmarynem (ja użyłam na każdy słoik po 4 nieduże gałązki). Dodajemy po jednym ząbku czosnku. Oliwę grzejemy w garnku do temp. 90 st. C. i gorącą zalewamy słoiki. Usłyszycie delikatny dźwięk skwierczenia. Zakręcamy słoiki i odstawiamy w ciemnie miejsce. Powinny być gotowe do spożycia po 2-3 tygodniach.