Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do deserów, tortów. Syrop jest niezbędny np. do nasączania biszkoptów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2085
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1528
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2085
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1528
Składniki
Wydrylowane wiśnie zasypać cukrem i pozostawić do następnego dnia. Zlać sok, zagotować i zalać ponownie wiśnie. Następnego i kolejnego dnia czynność powtórzyć. Następnie przełożyć wiśnie do słoiczków. Dodać syrop tak do 1/3 wysokości słoiczka, a resztę dopełnić alkoholem. Zamknąć szczelnie nakrętką. Pozostały syrop zagotować i gorący przelać do słoiczków. Zamknąć nakrętką. Odwrócić denkiem do góry i pozostawić do wystudzenia. Taki syrop nadaje się np. do nasączania biszkoptów, do herbaty. Wisienki z alkoholem oczywiście tylko dla dorosłych. Smacznego.