Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dostałam bardzo dużą ilość agrestu , więc tym razem postanowiłam zrobić syrop .
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 517
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6263
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 527
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 226
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 517
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 6263
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 527
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 226
Składniki
Agrest czyszczę z końcówek i dokładnie myję.Wkładam do dużego garnka, dodaję wodę i cukier. Od chwili zagotowania gotuję jeszcze 10 minut co jakiś czas mieszając.
Następnie przecedzam przez sito. Jeżeli chcemy mieć bardziej 'czysty' syrop należy na sito położyć jakąś szmatkę przez którą będziemy przecedzać.Ja osobiście lubię syrop z drobnymi pesteczkami agrestu.
Zaraz po przecedzeniu rozlewam syrop w czyste słoiki , lub butelki i dokładnie zamykam.Słoików nie trzeba gotować , ale ja dla pewności jeżeli syrop chcę trzymać dłużej gotuję ok. 10 minut i zostawiam w garnku do przestudzenia.