Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję wam kolejny syrop na przeziębienie, taki jaki pamiętam jeszcze z dzieciństwa !!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół talarki, czosnek obieramy i szatkujemy w bardzo drobne kawałeczki.
Wszystko razem mieszamy w misce z cukrem i przekładamy ściśle ubijając do słoiczka. Słoik należy położyć w bardzo ciepłym miejscu, ja zawszę kładę go w okresie zimowym na kaloryfer na około 24 godziny.
Powstały syrop przecedzamy przez sitko z drobnymi oczkami, a potem wlewamy do słoiczka . Pić rano i wieczorem po jednej łyżce.
;-D