Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję wam kolejny syrop na przeziębienie, taki jaki pamiętam jeszcze z dzieciństwa !!!
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 92
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 121
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 97
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 92
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 121
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 97
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół talarki, czosnek obieramy i szatkujemy w bardzo drobne kawałeczki.
Wszystko razem mieszamy w misce z cukrem i przekładamy ściśle ubijając do słoiczka. Słoik należy położyć w bardzo ciepłym miejscu, ja zawszę kładę go w okresie zimowym na kaloryfer na około 24 godziny.
Powstały syrop przecedzamy przez sitko z drobnymi oczkami, a potem wlewamy do słoiczka . Pić rano i wieczorem po jednej łyżce.
;-D