Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję wam kolejny syrop na przeziębienie, taki jaki pamiętam jeszcze z dzieciństwa !!!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8674
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół talarki, czosnek obieramy i szatkujemy w bardzo drobne kawałeczki.
Wszystko razem mieszamy w misce z cukrem i przekładamy ściśle ubijając do słoiczka. Słoik należy położyć w bardzo ciepłym miejscu, ja zawszę kładę go w okresie zimowym na kaloryfer na około 24 godziny.
Powstały syrop przecedzamy przez sitko z drobnymi oczkami, a potem wlewamy do słoiczka . Pić rano i wieczorem po jednej łyżce.
;-D